Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-houtworm.nl
Anti-houtworm.nl
Bestrijden van houtworm

Houtworm geluid

Je denkt wellicht dat houtworm geen geluid maakt, maar niets is minder waar. Dat lijkt vreemd, wormen en maden maken immers ook geen geluid, maar is eigenlijk niet zo heel vreemd.

Wat voor geluid maakt houtworm?

Het geluid dat houtworm maakt is het beste te beschrijven als heel zacht en krakend, soms zelfs kloppend. Als dat geluid je bekend voorkomt en er nu eindelijk een kwartje begint te vallen, is de kans groot dat er houtworm in de buurt is. De volgende vraag is dan: waar zit de houtworm?

Houtworm komt enkel voor in houten objecten, vandaar uiteraard ook de naam. Het is dus raadzaam om als het geluid te horen is, je naar enkele houten objecten te begeven, en te proberen het geluid te lokaliseren. Misschien zie je de bekende gaatjes die houtworm achterlaat, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Houtworm kan eerst maanden in het hout zelf ronddwalen alvorens het naar buiten komt en de bekende gaten achterlaat.

Hoe kom je van houtworm af?

Je hebt de houtworm gelokaliseerd, maar nu moet je er nog vanaf. Dat klinkt lastig, en dat is het vaak ook. Doordat de houtworm diep in het hout doorgedrongen kan zijn, is het soms erg lastig de houtworm te bestrijden. Bovendien is houtworm een larve die uit een ei afkomstig is, en die eitjes zijn nog lastiger te bestrijden dan de wormen zelf.

De wormen kun je bestrijden door het hout in te smeren met petroleum of lampenolie, de larven zullen daardoor doodgaan waarmee de schade zich dus ook niet zal uitbreiden. Zoals gezegd kunnen er echter ook eitjes in het hout aanwezig zijn, die je niet met petroleum of lampenolie weg krijgt. Het is daarom verstandig om de behandeling meerdere malen te herhalen tot je zeker weet dat alles eitjes en larven weg zijn.

Een alternatief is om het bestrijden door een expert te laten uitvoeren. Deze is deskundig in het bestrijden van houtworm en zal een dun giflaagje op het hout aanbrengen. Hierdoor zal de houtworm wekenlang aan het gif worden blootgesteld, waardoor ook de nieuw geboren larven zullen verdwijnen.

Een houtworm specialist inschakelen?

Het is verstandig om een expert in te huren als je het probleem bij de oorzaak wilt aanpakken. Een specialist kan ter plekke een inspectie uitvoeren en de nodige maatregelen treffen. Hierdoor weet je zeker dat de houtwormbestrijding op een goede manier gebeurt. Met onze offerte service is het mogelijk om vrijblijvend in contact te komen met erkende ongediertebestrijders in je regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten en een betere keuze maken.

Bekijk ook deze houtworm pagina’s:

> Houtworm
> Houtworm bestrijden
> Houtworm bestrijden kosten
> Houtworm herkennen
> Houtwormbestrijding
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders