Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-houtworm.nl
Anti-houtworm.nl
Bestrijden van houtworm

Houtworm bestrijden

Houtworm kan grote schade aanbrengen aan houten constructies. Bovendien kan het houten objecten op een dusdanige wijze aantasten dat ze lelijk worden. De aangebrachte schade is nauwelijks nog te behandelen.

Wat is houtworm precies?

Houtworm is een verzamelnaam voor de larven van een aantal kevers. Het gaat doorgaans om de gewone houtwormkever, maar ook regelmatig om larven van het doodskloppertje, van de bonte knaagkever of van de bonte klopkever. Er is ook nog de boktor die voor schade kan zorgen, maar die wordt niet onder de houtworm begrepen.

De kevers zelf zijn niet degene die voor schade zorgen; het gaat enkel om de larven. Deze vreten zich vol met hout tot ze groot genoeg zijn om een gedaanteverwisseling te ondergaan en als kever uit te vliegen.

Hoe kun je houtworm effectief bestrijden?

Houtworm bestrijden is niet heel lastig, maar het is wel lastig om dat effectief te doen. Dat klinkt nogal tegenstrijdig. De larven zelf zijn prima te bestrijden met bijvoorbeeld lampenolie of petroleum. Hiermee krijg je echter de eitjes niet dood, waardoor na enkele dagen, weken of maanden de houtworm ineens weer op kan duiken. Om dat te voorkomen zul je de behandeling veelvuldig moeten herhalen of uit moeten besteden aan een expert. Een expert kan een bepaald soort gif aanbrengen op een dusdanige manier dat er een dun laagje gif op het hout aanwezig is. Hierdoor zullen alle houtwormen en alle houtwormen die nog uit moeten komen gedood worden.

Een houtworm specialist inschakelen?

Het is verstandig om een expert in te huren als je het probleem bij de oorzaak wilt aanpakken. Een specialist kan ter plekke een inspectie uitvoeren en de nodige maatregelen treffen. Hierdoor weet je zeker dat de houtwormbestrijding op een goede manier gebeurt. Met onze offerte service is het mogelijk om vrijblijvend in contact te komen met erkende ongediertebestrijders in je regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten en een betere keuze maken.

Bekijk ook deze houtworm pagina’s:

> Houtworm
> Houtworm bestrijden kosten
> Houtworm geluid
> Houtworm herkennen
> Houtwormbestrijding
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders