Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-houtworm.nl
Anti-houtworm.nl
Bestrijden van houtworm

Kosten en prijzen

Houtworm is erg vervelend. Vaak wordt houtworm pas ontdekt op het moment dat het eigenlijk al te laat is, en is bestrijden erg lastig. Bovendien kan houtworm, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kakkerlakken of muizen, schade veroorzaken in houten constructies, of bijvoorbeeld houten meubels verzwakken en beschadigen.

Wat is houtworm precies?

Houtworm is de naam voor een aantal insectenlarven die zich met hout in leven houden. Dit zijn vaak de larven van de gewone houtwormkever, van het doodskloppertje of van de bonte knaag- of klopkever. Een andere kever die schade aan het huis kan toebrengen is de boktor, maar deze wordt niet onder de houtworm geschaard.

De kevers zelf zijn niet schadelijk voor het hout, enkel de larven. Deze vreten zich een weg door het hout tot ze groot genoeg zijn om uit te vliegen. Om te ontdekken of er levende houtworm in een stuk hout zit, kun je een zwart stuk papier onder het hout leggen. Als er na verloop van tijd fijn boormeel (zaagsel) op het papier ligt, is er houtworm aanwezig. Als dat niet het geval is, gaat het hoogstwaarschijnlijk enkel om oude gangen.

Hoe kun je houtworm effectief bestrijden?

Zelf houtworm bestrijden is erg lastig. Er zijn manieren om de larven effectief te doden, waardoor het probleem opgelost lijkt, maar vaak doden deze behandelmethoden enkel de larven zelf, en niet de eitjes van de kevers.

Je kunt de larven zelf bestrijden door het hout in te smeren met petroleum of lampenolie, maar zoals gezegd zal dit niet de eitjes doden. Je zal dit dus veelvuldig moeten herhalen om steeds de dan inmiddels uitgekomen larven ook te doden.

Een betere optie is om het bestrijden uit te besteden aan een professioneel bedrijf die dat met chemische bestrijdingsmiddelen doet. Er wordt hierbij een laagje gif op het hout aangebracht, waardoor de uitkomende larven gedurende lange periode direct worden gedood na aanraking hiermee.

Een houtworm specialist inschakelen?

Het is verstandig om een expert in te huren als je het probleem bij de oorzaak wilt aanpakken. Een specialist kan ter plekke een inspectie uitvoeren en de nodige maatregelen treffen. Hierdoor weet je zeker dat de houtwormbestrijding op een goede manier gebeurt. Met onze offerte service is het mogelijk om vrijblijvend in contact te komen met erkende ongediertebestrijders in je regio. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten en een betere keuze maken.

Bekijk ook deze houtworm pagina’s:

> Houtworm
> Houtworm bestrijden
> Houtworm geluid
> Houtworm herkennen
> Houtwormbestrijding
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders